advies,toezicht & training.

kwaliteit door kennis

Legal Consultancy

Als legal counsel de ondernemer, directie of raad van bestuur  adviseren over compliance, samenwerkingen en herstructureringen. Kwalitatieve dienstverlening staat aan de basis van iedere samenwerking.   

 

De benodigde kennis voor de legal consultancy is het resultaat van drie activiteiten;

  • het geven van advies 

  • het actueel houden van de kennis en het delen daarvan als trainer en 

  • door de rol van Commissaris bij bedrijven en instellingen;

 

Kennis delen en overdragen in diverse hoedanigheden. 

Specialistische kennis delen met de klant op het gebied van compliance, gdpr, herstructureringen en samenwerking tussen ondernemingen. Opgedaan als business- en legal consultant, advocaat, curator, commissaris en trainer/docent. 

Advies over contracten, structuurregime, compliance vraagstukken, opzetten van ondernemingen, beëindigen van ondernemingen, samenwerkingen tussen aandeelhouders, het stuklopen daarvan, participaties en overnames, strategie, juridische ontwikkelingen; op dossier basis of op interim basis opereren als legal counsel. 

Toezicht houden

De ervaring die is opgedaan als lid van diverse raden van commissarissen, voorzitter van de Maastrichtse Hockeyclub of van een voorzitter van een ondernemingsraad zorgt voor een betere adviseur. 

 

De verschillende rollen hebben een heldere inkijk gegeven in de verschillende organisaties; de praktijk is altijd zoveel anders dan theorie aangeeft. Wat overigens ook de dagelijkse ervaring als curator is geweest.

 

Het opereren als toezichthouder zorgt ook voor het steeds operationeel kunnen schakelen met de bestuurder, zonder de strategische belangen en continuïteit van de vennootschap uit het oog te verliezen. Een eigenschap die de kwaliteit van de advisering beter maakt. Als toezichthouder wordt de ervaring en kennis van het jarenlang adviseren evident. 

Ernst-Jan Dubbeldam

Training geven 

Overbrengen van eigen kennis aan anderen zorgt voor het borgen van de kwaliteit van de eigen advisering. Het zorgt altijd voor nieuwe inzichten, het maakt de kennis nog meer actueel en is daarnaast ontzettend leuk om te doen.

 

Of het nu gaat om het geven van colleges aan studenten, coachen van sportploegen, het geven van lezingen aan ondernemers of specialistische trainingen geven aan juristen; het vergt iedere keer een diepe duik in de materie, waarmee het eigen kennis niveau ook weer wordt opgefrist.

 

Alle trainingen hebben een zelfde insteek als de andere werkzaamheden; zaken duidelijk overbrengen zoals ze zijn. Om zo anderen in staat te stellen op een eigen manier van deze kennis gebruik te kunnen maken. En hen helpen hun eigen top te beklimmen.