top of page
  • Foto van schrijverErnst-Jan Dubbeldam

Bedrijfsjuridische Tandarts?


Als ondernemer komt ook u waarschijnlijk niet graag bij de tandarts. De vrees dat er bij een controle aan uw gebit iets ter verbetering wordt ontdekt is immer aanwezig. Net als het vooruitzicht qua gevolgen; een pijnlijk proces van boren en vullen, wellicht wat langere tijd een beugel, met alle bijbehorende kosten, tijdsverlies en negatieve energie. Maar daarna bent u wel weer verzekerd van een blakende glimlach.

Het inschakelen van een adviseur op bedrijfsjuridisch gebied voelt voor een ondernemer vaak als een bezoek aan de tandarts; je gaat alleen als het moet en dan blijkt dat je beter had moeten poetsen dat van alles moet worden gerepareerd. Aan contracten, zakelijke relaties, boekhoudkundig.

De oplossing voor deze pijnlijke (en kostbare ) verrassingen zit in het onderhouden; niet alleen uw gebit moet worden gepoetst; ook uw organisatie vergt op alle vlakken onderhoud. Vanuit mijn ervaringen als curator adviseer ik ondernemers dan ook om hun (juridische) organisatie te onderhouden. Bijvoorbeeld door eens in kaart te brengen welke verplichtingen u heeft naar uw bank, zijn uw algemene voorwaarden wel bij de tijd. Heeft u eigenlijk wel algemene voorwaarden nodig?

Met de jarenlange ervaring als advocaat weet ik als geen ander dat de kosten van het vooraf of vroegtijdig inschakelen van een monteur op dat vlak veel lager zijn dan wanneer uiteindelijk een woekerend probleem moet worden opgelost. Immers, een naderend conflict kan beter vooraf worden herkend en waar mogelijk gesmoord.

Met dubb. bedrijfsjuridisch advies vul ik geen gaten (en geen zakken...), maar bied ik u de borstel en pasta om uw organisatie up-to-date te houden. Zodat u kunt ondernemen met die blakende glimlach!

Als u interesse heeft in een juridische apk of vragen heeft over het vroeg adviseren over uw contracten, samenwerking met derden of uw ondernemingsrechtelijke huishouding, neem dan contact op.

#specialistcontracten #juridischadvies #specialistondernemingsrecht

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page