top of page
  • Foto van schrijverErnst-Jan Dubbeldam

Op bezoek bij de toekomst!


Deze week de tijd genomen om een aantal digitaal opgedane contacten in het land te ontmoeten. Hartstikke leuke gesprekken gevoerd over de opkomst van blockchain voor juridische processen, over de vraag of de privacy discussie en GDPR een zeepbel is of niet en de bredere ontwikkelingen in de juridische markt gepaard aan deze onderwerpen.

Wat gaat de markt betekenen voor bijvoorbeeld de positie van kleinere advocatenkantoren in de regio's. Worden de grote advocatenkantoren meer en meer de opleidingsinstituten? Hoe en waar gaan de klanten straks een juridisch advies vragen... Wie worden de aanbieders? Of kunnen klanten dat met behulp van technologische toepassingen dan zelf doen? Hoe kan de juridische adviesmarkt daar nu al op gaan inspringen; doet de markt dat wel? Ontstaat er misschien een geheel nieuwe markt... NewLaw? Nog los van de effecten daarvan op de tarieven, verdienmodellen en benodigde investeringen.

Boeiend!

En ook weer eens in de trein gezeten!

#juridischeontwikkelingen #NewLaw

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Je zou het bijna vergeten, maar wees gerust. De Eerste Kamer heeft op 15 mei de Uitvoeringswet AVG (UAVG) als hamerstuk aangenomen. Deze wet geeft uitvoering aan de Algemene Verordening Gegevensbesche

bottom of page