top of page
  • Foto van schrijverErnst-Jan Dubbeldam

Bezint.....

Bijgewerkt op: 17 feb. 2020


"Dat X maar zes weken bestuurder van de failliete vennootschap is geweest, leidt niet tot het oordeel dat het bedrag van de aansprakelijkheid bovenmatig is. De fiscale schulden zijn in X's bestuursperiode ontstaan, ook al was hij daar mogelijk niet actief bij betrokken. Nu de wetgever de individuele matigingsbevoegdheid heeft willen beperken tot één specifieke situatie (slechts tijdens een deel van de onbehoorlijke taakvervulling bestuurder geweest), wordt een beroep op de derogerende werking van de redelijkheid en billijkheid vanwege een andere situatie niet snel gehonoreerd. " (Hof Den Haag 16 oktober 2018, ECLI:NL:GHDHA:2018:2595, publicatiedatum: 17 oktober 2018).

Bovengenoemde uitspraak van het hof Den Haag toont maar weer eens aan dat je als bestuurder niet zo maar in een B.V. moet stappen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page