top of page
  • Foto van schrijverErnst-Jan Dubbeldam

Minder faillissementen.... maar is het echt lente?


In zowel landelijke als lokale media wordt de laatste tijd op een bijna opgeluchte wijze geschreven over het feit dat in 2017 minder faillissementen zijn uitgesproken. Houdt dat in dat het de ondernemers sinds een jaar weer volop voor de wind gaat?

Ik ben bang dat dit nog te vroeg juichen is. Tal van uitdagingen blijven aan de horizon opdoemen. Dreigend tekort aan personeel, veel ondernemers krijgen te maken met veranderende verdienmodellen, digitaliseren van de afzetmarkt en de continue wildgroei van regels die leiden (lijden bijna...) tot allerlei verplichtingen die ondernemers niets brengen maar wel het nodige kosten.

Zoals het hele privacy-vraagstuk. Daar bent u inmiddels voorzichtig aan begonnen en hebt geconstateerd dat het wel kort dag begint te worden nu. Maar u heeft nog enkele maanden om een eventueel kritische Autoriteit te overtuigen dat u daadwerkelijk druk in de weer bent met het opzetten van uw privacy management!

Daarnaast merk ik via mijn samenwerking binnen Insolutions dat bijvoorbeeld de banken op soms onverklaarbare wijze omgaan met de belangen van hun klanten; de ondernemers. Klanten, die weliswaar soms een ruwe tijd hebben gehad maar weer boven jan aan het komen zijn, krijgen dan plots de boodschap dat ze maar een nieuwe financier moeten gaan zoeken. Banken moeten vanwege hun eigen prestaties in het verleden af van u als opkrabbelende ondernemer om hun eigen ratios te verbeteren.

Dit leidt wel al gauw tot geglibber op een modderig pad van herfinanciering met alle kosten, keuzes en spanning die daarbij hoort. Mede vanwege het mistige vooruitzicht....

Met Insolutions hebben we in het eerste jaar van samenwerken diverse klanten goed kunnen helpen met het vinden van fiscale -, financiële - en juridische oplossingen en hebben zo een verder afglijden kunnen voorkomen.

Neem gerust contact op als u daar meer over wil weten.

#faillissement #herfinanciering #juridischadvies

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page